KUĆICA OD ČOKOLADE (IVICA I MARICA)

Najlepše bajke za decu i priče za laku noć.
Crtane dečje audio priče u slikama.

- Izgubili ste dve ovce iz stada – rekla je Ivici i Marici maćeha. - Idite u šumu i ne vraćajte se dok ih ne pronađete.

Jadnoj dečici ništa drugo nije preostalo nego da ponovo odu u šumu. Ali, u šumi ih je uhvatio mrak i više nisu mogla da se vrate kući. - Ne plači, Ivice – rekla mu je sestra – pronaći ćemo put.

I tako su išli, išli, sve dok nisu stigli do jedne čudne kućice mrke boje. - Pa to je kućica od čokolade! - povikao je Ivica, koji je umirao od gladi. - Hajde da pojedemo malo od zida.

- Sviđa li vam se moja kućica, dečice – upitala ih je veštica koja je živela u kući od čokolade. - Uđite, uđite i najedite se i drugih slatkiša koji se nalaze unutra.

Ali, sutradan je veštica zatvorila Ivicu u kokošinjac, a Marici naredila: - Hajde, nosi tvom bratu da jede. Hoću da se što pre ugoji i ojača, pa da mi pomaže u poslu.

- Zašto ne pobegneš? - pitali su Maricu zečići, koji su joj pomagali. - Ne mogu – odgovorila je devojčica. - Veštica je zatvorila mog brata u kokošinjac.

Svako jutro veštica je odlazila do kokošinjca i govorila Ivici: - Proturi prst kroz rupu da vidim da li si se ugojio. Ali dečak je uvek proturao kokošiju kost, a veštica se, misleći da je to njegov prst, čudila zašto se ne goji.

- Pogledajte, prijatelji – rekao je jedan začić. - Pronašao sam zlatni novčić. Hajdemo u selo da kupimo karamele. - Ne – rekao je drugi – taj novac će nam poslužiti da spasemo devojčicu koju je veštica zatvorila.

Zečići su zlatni novčić bacili u bunar i rekli veštici: - Na dnu bunara nalazi se blago. Na dnu bunara nalazi se blago.

Kada se veštica nagnula da pogleda u bunar, zečići su je gurnuli i ona je upala u vodu. - Spašćemo te odavde – rekli su zečići jedino ako obećaš da ćeš pustiti Ivicu I Maricu.

Veštica nije imala kud i pustila je Ivicu i Maricu da se vrate kući. - Maćeha je umrla – rekao im je otac. - Ali ja neću ostati sam. Stalno ćemo živeti zajedno.