Tinejdž veštica (engl. Every Witch Way) je američka telenovela za tinejdžere kanala Nikelodion, koja se prvobitno emitovala u periodu od 1. januara 2014 do 30. jula 2015. To je američka verzija latino američke serije Grači. Prva sezona emitovana je kao jednomesečni događaj, gde je prvih 20 epizoda emitovano vikendom uveče u januaru 2014. 13. marta 2014, Nikelodion je objavio da su snimili drugu sezonu Tinejdž veštice, koja je emitovana od 7. jula do 8. avgusta. 31. jula 2014, snimljena je i treća sezona, koja je premijerno emitovana od 5. januara 2015. 25. februara 2015, počela je sa snimanjem i četvrta sezona serije i objavljen je spin of serije — Akademija čarolija. 1. juna 2015 objavljeno je da će četvrta biti poslednja sezona serije. Finale serije počelo je sa emitovanjem 30. jula 2015, dok je potvrđeno da će Akademija čarolija biti emitovana odmah nakon poslednje sezone. Akademija čarolija premijerno je počela sa emitovanjem 5. oktobra 2015, ali je Nikelodion prekinuo nakon samo jedne sezone.

Priča se vrti oko tinejdžerke Eme Alonso (Pola Andino) koja se seli sa ocem Franciskom u predgrađe Majamija. Saznaje da je veštica, ali ne bilo koja veštica već „ona izabrana”. U seriji pratimo ljubavne probleme, borbe i odrastanje mlade veštice.

U Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Makedoniji serija je premijerno prikazana 2017. godine na kanalu Nikelodion, sinhronizovana na srpski jezik. Sinhronizaciju je radio studio Gold digi net. Uvodnu špicu izvodi Milena Moravčević. Srpska sinhronizacija nema DVD izdanja. U srpskoj sinhronizaciji glavne uloge su tumačili Nataša Popović, Nemanja Živković, Sanja Popović, Ognjen Mićović, Jelena Gavrilović, Lako Nikolić, Tijana Čurović, Ivana Tenjović, Dragana Milošević, Anastasija Vidaković i Ana Popović. Spin-of serije, Akademija čarolija, takođe je sinhronizovan od strane istog studija, krenuvši sa emitovanjem 30. oktobra 2017. godine.

Epizode na srpskom ovde: Tinejdz Vestica - Every Witch Way

Za još crtaća posetite: ExYu Gaming & Cartoons kanal