Benovo i Holino malo kraljevstvo je britanska animirana serija iz 2009. godine. Prikazuje se u Ujedinjenom Kraljevstvu na kanalu Nikelodeon i Kanalu 5. U Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji se na srpskom jeziku prikazivala od 2011. godine na kanalu TV Ultra, a kasnije na TV Mini. Takođe i na kanalima Nikelodion i Nik džunior u istim državama. Sinhronizaciju je radio studio Laudvorks. Serija govori o princezi Holi i patuljku Benu, koji žive u začarenom, magičnom carstvu prepunom vila, patuljaka i insekata.

  • Ben je patuljak i jedan od glavnih likova pored princeze Holi. Njegovi roditelji su Gospodin i gospođa patuljak. On živi sa mamom i tatom. On živi u velikom drvetu patuljaka broj 4. Ben nosi plavu košulju, košulju i šešir gde je stavljen hrastov list. On ima puno prijatelja, ali najviše se druži sa Holi.
  • Holi je vila i jedna od glavnih uloga pored patuljka Bena. Ona živi sa mamom, tatom i malim sestrama. Ona voli da koristi magiju, ali joj ne ide. Najviše se druži sa patuljkom Benom. Roditelji su kralj i kraljica Čičak. Nosi rozu halinu i ima malu krunu.


 Za još crtaća posetite: ExYu Gaming & Cartoons kanal