Sem i Ket (engl. Sam & Cat) američka je TV komedija situacije, stvorena od strane Dena Šnajdera. Glavne uloge su tumačili Dženet Makurdi, Arijana Grande i Kameron Okasio. Serija je premijerno emitovana od 8. juna 2013. do 17. jula 2014. godine na Nikelodionu, u jednoj sezoni sastavljenoj od 36 epizoda. Ovo je spin-of serija Aj Karli i Viktorijus. Seriju je producirao studio Nikelodion prodakšns u saradnji sa kompanijom Šnajders bejkri.

Serija prikazuje život Sem Paket (Dženet Makurdi), koja se nakon završetka svoje veb-emisije — Aj Karli vozi motorom po SAD-u, bez određenog cilja. Usput, kadau pravi pauzu u Holivudu, Sem upoznaje Ket Valentajn (Arijana Grande), sa kojom se sprijateljuje i kasnije postaje njena cimerka. Da bi finansirali svoj zajednički život pun avantura, obe počinju da rade kao dadilje, iako su u potpunosti suprotne. Sem je ravnodušna i nasilnički nastrojena, dok je Ket brižna i naivna tinejdžerka.

U Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Makedoniji serija je premijerno prikazana 16. februara 2014. godine na kanalu Nikelodion, sinhronizovana na srpski jezik. Sinhronizaciju je radio studio Gold digi net. Uvodna špica nije sinhronizovana. Srpska sinhronizacija nema DVD izdanja. U srpskoj sinhronizaciji glavne uloge su tumačili Mihaela Stamenković, Ana Mandić i Nemanja Živković.

Sem i Ket još epizoda: Sam & Cat epizode

 Za još crtaća posetite: ExYu Gaming & Cartoons kanal