Ben 10 crtani film na srpskom

1. epizoda: I onda ih beše 10
2. epizoda: Washington Pr.n.e
3. epizoda: Krakken
Popularna crtana serija Ben 10 sa prvim je epizodama osvojila dečake i devojčice širom sveta. Serija je pratila avanture desetogodišnjeg Bena Tennysona koji je u palom meteoritu pronašao jednu od najmoćnijih naprava u čitavom svemiru - Omnitrix.

Omnitrix izgleda kao neobični ručni sat i kada se jednom stavi na ruku, gotovo ga je nemoguće skinuti. Ubrzo nakon ovog događaja Ben 10 otkriva da se pomoću sata koji sadrži vanzemaljske genetske strukture, može pretvoriti u 10 različitih vanzemaljskih bića - svako od tih bića ima posebne moći i sposobnosti!

Ben, kao i svaki tinejdžer, upada u raznorazne neprilike i smešne situacije, a moć Omnitrixa koristi za borbu protiv zla i raznih zlih likova koji se žele dokopati tog moćnog sata! U tome mu pomaže njegova, takođe tvrdoglava, rođaka Gwen i njihov deda Max, koji pazi da stvari ne izmaknu kontroli.

Glavni likovi starog serijala:

Ben (Radovan Vujović)

Glavni junak serije i ponosni vlasnik Omnitrixa. Živahni dečak kome strpljenje nije vrlina. Sa zadovoljstvom će uvek priskočiti u pomoć. Pogotovo u liku vanzemaljca.

Gwen (Jelena Petrović)

Benova rođaka. Uvek kad je Ben spreman da uleti u nevolju, Gwen je glas razuma. Iako se njih dvoje stalno prepiru, ona je Benova najbolja savetnica koja mu pomaže da shvati kako Ominitrix radi.

Deda Max (Dragan Vujović Vujke)

Dobroćudni deda tajnovite prošlosti. Provodi vreme pazeći na svoja dva nestašna unuka, što ponekad baš i nije lak posao. U nastavku serijala deda nestaje i Ben mora da preuzme veliku ulogu.

Ben 10 Alien force je dakle nastavak serijala Ben 10. Radnja se dešava pet godina kasnije posle originalne priče. Ben ima 15 godina. Radnja nastavka ove crtane serije u produkciji Glena Murakamija je mnogo kompleksnija nego prvi deo.

Siže nastavka: U međuvremenu, Ben je porastao i prestao da koristi Ominitrix ali njegov voljeni deda je kidnapovan a Zemlja je u opasnosti. Uz pomoć rođake Gwen, prijatelja Kevina (a bivšeg neprijatelja) i pet novih bića Ben mora da spasi Zemlju i svog dedu. Ben je daleko zreliji a priča u ovom nastavku mnogo zamršenija. Da bi pronašao dedu, Ben će opet morati da iskoristi moći Omnitrixa. Omnitrix sadrži genetske strukture deset vanzemaljaca u koje se Ben može pretvoriti. Naravno, na svom putu Ben susreće puno zanimljivih, ali i dobrih i loših likova. Ben ima i dalje poseban odnos sa svojom rođakom Gwen koja je tvrdoglava kao i on. Neće im biti lako bez deda Maksa koji ih je uvek čuvao ali sad moraju da ga pronađu.