Pokemon (jap. ポケットモンスター [Poketo Monsuta] = „Džepna Čudovišta“) je japanska anime televizijska serija adaptirana za strane markete. Bazirana je na Pokemon seriji video igara i deo je Pokemon franšize. Pokemon animirana serija je podeljena u pet hronoloških rednih serijala u Japanu. Pet serijala podeljena su u devetnaest sezona u međunarodnim emitovanjima. Postoji i spin-of serija Pokemon hronike. Pokémon hronike (eng. Pokémon Chronicles) je japansko-američka animirana televizijska serija, u Japanu delimično poznata kao Pocket Monsters Side Stories (ポケットモンスター サイドストーリー) (srp. Džepna čudovišta sporedne priče). Radnja u seriji se vrti oko sporednih likova, a ne Eša Kečama.

Loudworks je sinhronizovao anime počevši sa Indigo ligom i završivši sa Master Questom. Kasnije je sinhronizovan i serijal Advanced Challenge, dok serijal Advanced nikad nije sinhronizovan. Prvih pet sezona emitovano je u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji na kanalima RTV Pink i TV Ultra, dok Advanced Challenge (S7) samo na TV Ultra. Ukupno je sinhronizovano tri špice Pokemon špica (sezona 1 i 2), Pokemon Johto (sezone 3-5) i Novi putokaz (sezona 7).

Ideogram je sinhronizovao serijal Crno i belo koji je emitovan 2012. u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji na kanalu Happy TV.

  • Ostale sinhronizacije: Hepi TV sinhronizovala je spinof serijal Pokemon hronike. Prizor je sinhronizovao filmove Pokemon: Sudbina Deoksisa i Pokemon: Zauvek (Selebi, glas šume). Sinhronizovan je i film Pokemon heroji (Latias i Latios).


Za još crtaća posetite: ExYu Gaming & Cartoons kanal