SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA

Najlepše bajke za decu i priče za laku noć.
Crtane dečje audio priče u slikama.

Snežana je živela sa ocem i maćehom. Ohola i okrutna maćeha je imala čarobno ogledalce koje je uvek govorilo istinu.

- Reci mi istinu ogledalce moje – pitala je maćeha – najlepša žena na svetu ko je? - Najlepša na svetu Snežana je. Mnogo lepša je od tebe – odgovorilo je ogledalce.

Maćeha se na to silno naljutila i naredila jednom slugi da Snežanu odvede i ostavi u šumi. - Ne plači, Snežana – rekao joj je jedan začić. Odvešću te do kućice patuljaka.

Sedam patuljaka imalo je vrlo lepu kućicu. Snežana je u njoj odmah zaspala, a kada su se patuljci vratili s posla, veoma su se iznenadili. - U našoj kući je jedna devojčica! Jedna devojčica! - povikao je najmanji među patuljcima.

Kada se Snežana probudila, ispričala je patuljcima šta joj se dogodilo. - Mi ćemo te čuvati, Snežana – rekao je najdeblji patuljak. - Maćeha te ovde neće pronaći.

Maćeha je mislila da je Snežana nastradala u šumi i ponovo je pitala ogledale koja je žena najlepša na svetu. - Najlepša na svetu je Snežana – odgovorilo je ogledalce. - Ona sada živi sa patuljcima u šumi. - Mnogo je lepša od tebe.

Maćeha, prerušena u prodavačicu, otišla je do kuće sedam patuljaka i zamolila Snežanu da joj da čašu vode. - Baš si dobra, lepa devojčice – rekla je lažna prodavačica. - U znak zahvalnosti poklanjam ti ovu jabuku.

Kada je Snežana zagrizla jabuku, koja je bila otrovna, istog je trena pala na zemlju. - Ho, ho, ho – smejala se maćeha, bežeći koliko je noge nose. - Nema više Snežane i sada sam ja najlepša na svetu.

Očiju punih suza, zečić je otrčao da obavesti patuljke. - Snežana je umrla! Snežana je umrla!

Patuljci su odneli Snežanu na jedan šumski proplanak i prekrili je cvećem. - Jadnica! - rekao je pric, koji je tuda prolazio. - Da li je umrla?

- Reci mi istinu ogledalce moje – pitala je ponovo maćeha – da li sam sada najlepša? - Nisi – odgovorilo je ogledalce. - Jedan princ je izvadio komad jabuke, koji je Snežani zastao u grlu i tako joj spasao život..

Princ je odveo Snežanu kući i zaprosio je od njenog oca. - Živela Snežana! Živeo princ! - uzvikivali su patuljci.